Mix vol. 3

Ahoj všichni,
Tento týden jsme četli evangelium Marka 2.-6. kapitolu. Pokud ne tak neváhej začít číst, ještě to stihneš.
V této části je mnoho příběhů o tom jak pán Ježíš vykonával zázraky a mluvil v různých podobenstvích, které určitě všichni známe. 
Takže pojedeme pěkně po popořadě.

Marek 2;3-5 
‭‭Jejich víra byla tak silná že probořili střechu a takovou víru bychom měli mít také. Pokud známe někoho, nebo dokonce máme někoho nemocného v rodině, neváhejte a modlete se, přijďte na modlitebko a budeme se za něj modlit. Nebo zajdi po dorostě za někým komu věříš a modli se s ním! 
Marek 2;21-22
Píše se zde že nikdo nepřišívání záplaty na staré šaty a o nelije víno do starých měchů, protože záplata se utrhne a zůstane ještě větší díra, stejně tak, jako když se nalije mladé víno do starých měchů, rostrhnou se. A tak to je i v našich životech, proto musíme prvně vyčistit a svá stará špinavá srdce před tím než přijmeme Ježíše a Boha do svého života.
Marek 3;13-19
Ježíš si v těchto verší vyvolil svých 12 učedníků. 
Marek 3;28 
„Amen, říkám vám, že všechny hříchy budou lidským synům odpuštěny, i rouhání, jakkoli by se rouhali.“
‭‭Modleme se o to, aby nám bylo odpuštěno.
Marek 3;35
„Kdokoli plní Boží vůli, ten je můj bratr, sestra a matka.““
‭‭Kdokoli má Krista je jeho rodina, a také všichni co mají Krista jsou přece jedna rodina.
Marek 4;30-34
V těchto veršech se píše podobenství o rozsévači, které všichni dobře známe, ale ne každý se snaží dopadnout na dobrou půdu.
Pokud přijmeme Boha, naše víta bude růst jako hořčičné zrno, které dopadlo na dobrou půdu, rostlo a vydalo až stonásobný užitek.
Proto se nejen modlete a čtěte bibli, ale také slyšte slovo a zanechávejte jej ve svých srdcích. Boží království je jako hřčičné zrno. Na začátku je menší než všechna semena na zemi, ale když vyroste, přerůstá byliny a má velké větve. Mějmě proto také takové království i my. Na začátku se nám mohou možná smát, ale až vyrosteme, tak budeme mít Boží království a to je lepší než cokoliv jiného. A proto vytrvejme.
Marek 4;37-41
Ježíš s učedníky se plavili na lodi a strhla se bouře. Učedníci se báli a proto probudili Ježíše, ten však pohrozil větru a moři a bouře přestala. Učedníkům řekl „„Proč se tak bojíte? Ještě pořád nemáte víru?““ 
My se taky nebojme a věřme Bohu, pokud máme víru nemáme se přece čeho bát.
Marek 5;1-13
Ježíš v těchto verších vyhnal zlé duchy z posedlého do stáda prasat, které se vrhlo střemhlav ze srázu do moře a utopilo se.
Marek 6;30-44
Ježíš nakrmil přez 5000 lidí pouze pěti chleby a dvěmi rybami.

Ježíš činil velké zázraky, ale i přesto zemřel za naše hříchy, proto se modleme a vytrvejme ve víře, protože nás za odměnu čeká Boží království.

 

Fotka uživatele Lucka Lacková.

Lucka Lacková