Mix vol. 1

Zdravím vás přátelé,
tento týden jsme si určitě všichni přečetli další úsek z Bible, a to: Římanům 13-16 a Marek 1. 
V 13. kapitole se píše o tom, že tady je nějaká vládnoucí složka a že tady má nějaký smysl. Na konci kapitoly se Pavel zmiňuje o tom, že čas Spásy je blízko, a povzbuzuje nás k tomu, aby jsme si oblékli zbroj světla a odložili proto skutky tmy.
Dále v 15. kapitole připomíná to, že silní musí nést slabosti těch kdo silní nejsou a o to, abychom usilovali o prospěch a posílení druhých (o to abychom nebrali ohled na sebe, 3. verš: Vždyť ani Ježíš nebral ohledy na sebe). V 8. verši je zmínka o věrnosti a od 17.verše nás Pavel vyzývá k tomu, aby naše služba Bohu byla taková, aby jsme se v Kristu Ježíši měli čím chlubit. V 30. verši je zmínka o tom, že nejsme po duchovní stránce nezničitelní a musíme se za sebe modlit.
V 16. kapitole jsou pozdravy, ale i přes to to nám může být Pavel velkým příkladem v tom jak myslí na lidi které viděl třeba jenom 1. v životě.
V Markovi 1. je spousta příběhů které už všichni moc dobře známe. V 35. verši máme, ale velkou výzvu o tom, že kdybychom jenom chtěli tak by jsme ráno vstali časně před rozedněním a šli ven na opuštěné místo a tam se modlili.
Kdyby jsme jenom chtěli...

 

Fotka uživatele Jirka Marosz.

Jirka Marosz