Nic nás neoddělí od Boží lásky

Zdravím přátelé a kamarádi,

tento týden jsme měli v našem společném čtení Bible, číst 8 - 12 kapitolu knihy Římanům. Celou knihu Římanům mám ráda (věřím, že Vy všichni). Není to jen díky veršům, které jsou mému srdci blízké, ale taky díky poselství, které nám Pavel dává, Slovo, kterým nás chce neustále posouvat vpřed v našem vztahu s Ježíšem Kristem.

Hned v osmé kapitole mě oslovila pasáž, ve které se často nacházím a často s ní bojuji.
Píše se v ní, že neexistuje věc ani tvor, který by nás oddělil od Kristovy lásky. Je to ale tak jednoduché jak se to píše? Možná ano, možná ne.
Častokrát nás lidé obviňují pro naši víru. Vysmívají se nám. Soudí nás i přesto, že nás znají jen díky profilu na facebooku a z vyprávění jejich přátel. My se budeme bát, pocítíme úzkost. Dav a odsouzení lidí nás dokáže srazit pěkně hluboko. A přesně přes tyto věci nás chce ďábel oddělit od Kristovy lásky, chce abychom začali pochybovat, dělat kompromisy, přestat chodit do společenství, nečíst už více Bibli, chce abychom si mysleli, že nás Bůh neposlouchá při našich modlitbách. V těchto chvílích to nesmíme vzdát, musíme bojovat, musíme si uvědomit, že Ježíš Kristus sedí po Boží pravici a prosí za nás. Nejsme mu lhostejní.

V 38. a 39. verši je napsáno, že nic, doopravdy nic, nás nemůže oddělit od Boží lásky v Kristu Ježíši. Ani smrt ani život, ani andělé ani démoni, věci přítomné ani budoucí, žádná moc, výšina ani hlubina ani nic jiného v celém stvoření nás od Jeho lásky neoddělí!

A až někdy nebudete vědět co a jak, budete se trápit, budete duchovně bojovat, nepřestávejte věřit, bojujte, modlete se a řekněte si: "když Bůh s námi, kdo proti nám?"

NIKDY v tom nejsme SAMI.

Fotka uživatele Jola Borská.

 

Jola Borská